HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Kasztok

Go down 
SzerzőÜzenet
Pinkie Pie
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 38
Join date : 2013. Dec. 08.

TémanyitásTárgy: Kasztok    Hétf. Dec. 09, 2013 2:52 pm

EARTH PONY
Az Earth póniknak speciális kapcsolatuk van a természettel, állatokkal és a növényekkel. Noha nekik nincsenek varázsképességeik, mint az unikornisoknak, illetve repülni, sem sétálni nem tudnak a levegőben, ahogy a pegasusok, az ő kapcsolatuk a természettel egyaránt fontos, mint az előbb említett két kaszt egyedisége. Mondhatni munkásságuk létfontosságú a többi póni számára. Mindegyik kasztnak meg van a különleges feladata, amit el kell látniuk, ahogy a pegasusok az időjárás változásáért felelnek, úgy az Earth pónik a termesztéssel foglalkoznak, művelik a földet, ápolják a növényeket, állatokat. Az Earth pónik igen komoly munkaerők a különböző farmokon (mint pl.: a Kő farmerok Pinkie Cutie Mark meséjéből, illetve ott van az Apple család vállalkozása is). Az Earth pónik mindemellett működtetnek egy labort, ahol jeget és havat állítanak elő a téli hónapokra.
Az Earth pónik kiemelkedő ügyességet mutatnak különböző szállító eszközök vontatásában, húzásában, mint egyes helyeken a vonat működése is nekik köszönhető. Igen figyelemre méltó, hogy olyan erőteljesek, hogy akár képesek elhúzni egy egész házat is, ahogy azt Big McIntoshtól is láthattuk a második évadban. Az Earth pónik a természettel való kapcsolatuknak köszönhetően könnyedén bánnak az állatokkal, így a megvadult bikákat is nemes egyszerűséggel képesek megnyugtatni. Rendkívüli fizikai erejük mellett lenyűgöző egyensúly érzékük van, különösebb gond nélkül meg tudnak állni ingatagon álló tárgyakon.
Ezen típusú pónik a farmokon kívül, más munkákban is megállják a helyüket, mint például: főzés, sütés, fotózás, éneklés, tanítás, üzletkötés terén.
Earth pónik mindenhol fellelhetőek, kivéve Cloudsdale-ben nem, mivel nincsen olyan adottságuk, mint a pegasusoknak vagy az unikornisoknak, amivel a Felhővárosban tudnának tartózkodni.

UNICORN
Az unikornisok különleges adottsága a varázs képességükben rejlik, egy szempillantás alatt tudnak egyik helyről egy másik pontba teleportálni. Mágiájuk a fejükön lévő szarvban rejlik; habár kapcsolatuk van a mágiával, az unikornisok szarvai a pónik testének része, evilági, nem pedig megfoghatatlan varázsenergia. Az unikornis pónik nehezen bírják a fizikai megerőltetéseket, azonban mindezt kárpótolja intellektuális képességük. Erre több részben is láthatunk példát, ilyen volt Rarity esete is a Gyémánt kutyákkal. A mágiatudásuk nem természetes adottság, nekik is tanulniuk kell, mindegyik unikornis mágiája attól függ, hogy mennyi erőt fektet a tanulásba és a gyakorlásba. A képességek különbsége abban a részben is meglátszik, mikor Trixi mutatta be trükkjeit a pónik előtt, ahol több unikornis is nézőként foglalt helyett, s a legtöbb le volt nyűgözve a látottakon.  
Az unikornisok varázsképessége megszűnhet különböző külső behatásoktól, amely a mágiájukat közvetítő szarvukat érinti (például: a Poison Joke (Mérgező tréfa) nevű növény esetében, amitől Twilight szarva használhatatlanná vált, míg nem kapott ellenszert). Az unikornisoknál jellemző, hogy szarvaikat viszálykodáskor is használják (pl.: Sweetie Belle és Rarity testvérvitája). Szinte mindegyik unikornis képes a levitálás varázslatra; képességüket más pónikon is képesek alkalmazni.    
Equestria régi történeteiben az unikornisok varázserejükkel voltak a felelősek a napszakok változtatásáért Princess Celestia-és Luna előtt. A varázslataik többször nagy koncentrációt igényelnek, komoly mágiahasználat esetén ki is merülhetnek.  
Az unikornisok mágiájának a színe legtöbbször az adott póni szem-vagy a Cutie Mark színétől függ, vagy ahhoz hasonló, talán egy-két árnyalat eltérés van, de a sorozatban ez volt a jellemző, több részben megfigyelhető különböző karaktereknél. A negatív, gonosz varázslatok élénkzöld színűek.
A baba unikornisoknál a varázserejük hullámzóan jelenik meg, és általában nem lehet tudni, mikor marad abba, az jellemző rá, hogy valami külső érzelmi behatásra aktiválódik, egyáltalán nem kiszámítható.
Unikornisok több helyen is előfordulnak, például Canterlot „Édes és Elit” társasága is unikornisokból áll, azonban Cloudsdaleben nem gyakori az előfordulásuk, ámbár van egy varázs trükk arra, hogy rövidebb időt eltölthessenek a felhők között.

PEGASUS
A pegasus pónik szárnyakkal rendelkező lovak, kik afféle passzív varázslattal rendelkeznek a repülés készsége mellett, melynek köszönhetően sétálni tudnak a felhőkön és befolyásolni tudják az időjárást. Equestria történelmében is a pegasus pónik feleltek anno azért, hogy az Earth pónik elegendő ételt tudjanak termeszteni, melyet az időjárás megfelelő alakításával tették lehetővé. A régi történetekben Hurrikán Parancsnok eredetileg egy kereső hadjáratot vezetett, hogy létrehozza új otthonukat „Pegasopolis”-t.
A pegasusok nagyon gyorsak és rendkívül ügyesen mozognak a levegőben. Azonban volt példa arra is, mely az bizonyította, hogy a földön is egyaránt tudják tartani az iramot az Earth pónikkal. A pegasusoknak teljesen természetes, hogy sétálni, ülni és feküdni tudnak a felhőkön, míg az unikornisok és az Earth pónik nem képesek erre, az unikornisok is csak mágia segítségével. Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy több pegasus él felhőkből kialakított házakban és van egy városuk is a levegőben, amit úgy hívnak: Cloudsdale.
Cloudsdaleben egy „időjárás” gyárat működtetnek a pegasus pónik, ahol kézi munkával készítik el a hópelyheket, egy mixelő géppel állítják elő a szivárványt és végül, hogy felhők vannak az égen, az is ennek az üzemnek köszönhető. Volt egy epizód, ahol láthattuk a műveletet, miképpen jut a Felhőváros vízhez az esőfelhők készítéséhez egy speciális technika segítségével, amit sok Pegasus körbe-körbe való repülésével hoznak létre egy álló víz felett, mely így a légáramlatnak köszönhetően kiemelkedik és a gyár tölcsérében landol. A pegasusok ezt nagy feladatnak tartják és minden évben elszántan edzenek, hogy végre tudják hajtani a feladatot, ugyanis nagy csoportmunkát igényel, és ha valaki nem olyan edzett fizikailag, hogy tudja tartani az iramot, vagy az úgynevezett „szélerejük” nem elég kiemelkedő, akkor nem tudják végrehajtani, ugyanis ez a két dolog elengedhetetlen ahhoz, hogy ki tudják „emelni” a vizet a helyéről. A tavasz eljövetelekor a pegasus pónik tisztítják meg az eget, hogy a nap melege felolvassza a havat.
Pegasus pónik nem csak Cloudsdaleben élnek, ők is jelen vannak Ponyvilleban, Canterlotban. Azonban Manehattanban nem él egy pegasus póni sem. Rainbow Dash az egyik epizódban említi a Las Pegasus nevű várost, ahol szinte ugyan úgy, mint Canterlotban ugyan úgy jelen vannak a pegasus pónik. Canterlotban több katona is pegasus, ők húznak például különböző királyi fogatot is a levegőben.

ALICORN
Ezek a pónik tulajdonképpen az unikornis és a pegasusok „keresztezése”. Szárnyakkal és szarvval rendelkező pónik, kik eme ritka adottságnak köszönhetően nagy tiszteletnek örvendenek. Ők legtöbbször sokkal magasabbra is nőnek a többi póninál, illetve igen hosszú életűek. Az Alicornok vezetői státuszt töltenek be és általában valami különleges feladatuk van, amit el kell látniuk. Például Princess Celestia a nappali órákban vigyáz a többi pónira egész Equestriában, míg Princess Luna ezzel ellentétben az éjjeli időszakban végzi ugyan ezt a feladatot, illetve az ő kötelességük a nappal és éjszaka váltakozásának fenntartása is.
Az Alicornok kiemelkedő mágiaerővel rendelkeznek. Azonban igen kevés Alicorn ismert a sorozatban is, sokszor csak különböző régi történetekkel utalnak rájuk. Az oldalon csak admini engedéllyel indítható ez a kaszt!

CHANGELING
A Changelingek szarvval és pillangószárnnyal rendelkező pónik. Testük színe általában sötét árnyalatú, sörényük nincs, fülük pedig sárkánytarajhoz hasonlít. Hosszú vámpírszerű szemfogaik vannak, lábaik pedig hézagosak. Vezetőjük Queen Chrysalis a sorozatban, ki akár Princess Celestia, ő is Alicorn. Képesek a repülésre és varázserejük is ismert, különleges adottságuk, hogy képesek más alakját felölteni különösebb gond nélkül. Azonban mágiájuk gonosz, minden esetben élénkzöld színű. A changelingek a szeretetből táplálkoznak, és legtöbbször gonosz tréfákat űznek másokkal.
Figyelem: attól még, hogy képesek más póni alakját magukra ölteni, nem feltétlenül tudják, miképpen is viselkedik!

FLUFFY PONY
A Fluffy pónik a fanok által kitalált faj. Mint az ismert normál pónik ők is középmagasak, de dús szőrrel rendelkeznek, egyedül csak a lábuk, a fejük és a fülük látszik ki. A Fluffy pónik származása nincs megmagyarázva, ők csak aranyosak és bolyhosak, nem rendelkeznek nagy intelligenciával, a mentális szintjük inkább egy totyogós kisgyerekével egyenlő. A beszédet nem túlozzák el, eléggé egyszerű, ahogy kifejezik magukat, leginkább egy gyermek fogalmazókészségéhez hasonlatos.
A Fluffy pónik kicsit ügyetlenek és rossz a koordinációjuk. a fejletlen mentális képességük miatt pedig gyöngék az emlékezésben és az érvelésben, vagyis a bolyhos pónik nem mindig vannak tisztában a tetteik következményeivel, így gyakran kerülnek bajba, akár életveszélybe is, a legfurcsább módon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Kasztok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Fórumdolgok :: A világ-
Ugrás: